Tervehdys Sinulle!

Olen Minna Bergholm, päätoiminen yrittäjä ja joogaopettaja. Ensimmäiseltä ammatiltani olen sairaanhoitaja ja työskennellyt pitkään psykiatrian erikoissairaanhoidossa. Valmistuin joogaopettajaksi RYT200 HIMA Happinessin koulutuksesta v.2017. Siitä lähtien olen saanut ohjata joogaa säännöllisesti ja jatkanut joogan opiskelua. Toinen pitkä joogaopettajakoulutus RYT300 (yin-joogapainotteinen) päättyi v.2020. Molemmat pitkät koulutukset oikeuttavat Yoga Alliancen sertifiointiin RYT500. Viimeisimmäksi olen käynyt Perhejoogan lasten joogaohjaajakoulutuksen ja koulutan itseäni säännöllisesti.  Ohjaan säännöllisiä joogan viikkotunteja kuten lempeää ja dynaamista hathaa, yin & yang -joogaa sekä lämpöjoogatunteja. Pidän myös yksityistunteja yrityksille, pariskunnille ja perheille sekä erilaisia tapahtumatunteja.

Hakeuduin ensimmäiselle joogatunnille elämänvaiheessa, jolloin vielä työskentelin sairaanhoitajana psykiatrisessa hoitotyössä ja opiskelin psykoterapiataitoja. Liikuin paljon. Spinning, bodypump ja lenkkeily olivat lempilajejani, joiden rinnalle ja tilalle aloin tarvitsemaan rauhallisempaa liikkumisen tapaa. Aloitin hot-joogan, jonka pian huomasin tarjoavan kehollisen hyödyn lisäksi paljon muutakin. Joogatunti mahdollisti tärkeän pysähtymisen hetken itsen äärelle kuuntelemaan kehon ja mielen viestejä. Suuntaamaan katsetta kohti itseä, kohti omaa hengitystä ja syvempää olemusta. Tietoinen hengitys auttoi hiljentämään mieltä ja rentouttamaan kehoa. Kiinnostuin astangasta ja tutustuin alkeisiin, mutta harjoitus ei sopinut keholleni. Joogan syvempi merkitys itsetuntemuksen välineenä avartui Vijnana-joogan asanakursseilla. Eniten olen kuitenkin harjoittanut Hatha, flow -ja ja yin-joogaa, joita itsekin ohjaan.

Jooga on tarjonnut minulle paljon hyvää, edistänyt niin kehollista kuin henkistä jaksamista sekä lisännyt tietoisuutta itsestä. Haluankin omilla tunneillani mahdollistaa sinulle moniulotteisen joogan kokemisen, ennenkaikkea hetken itsesi kohtaamiseen, erilaisten asioiden löytämiseen ja oivaltamiseen. 


Opetukseni on lempeää ja hyväntuulisesti kannustavaa. Pyrin luomaan tunneilleni turvallisen ja välittömän tunnelman, jossa jokainen voisi tuntea olonsa tervetulleeksi ainutlaatuisena itsenään.  Haluan huolehtia anatomisesti suotuisista linjauksista yksilöllisesti kehoa kunnioittaen ja lempeästi haastaen. Tunneillani tuen sinua löytämään yhteyden hengitykseen, kehoon ja mieleen. Pidän tärkeänä, että jokainen tekee harjoitusta omista lähtökohdista käsin, omaa kehoa ja mieltä kunnioittaen.