Minna Bergholm jooga. Tuntikalenteri.

Joogatunnit

Olet tervetullut tunneilleni juuri sellaisena kuin olet, ainutlaatuisena itsenäsi! Ohjaustyylini on hyväntuulista ja lempeää. Tunneillani painotan oman kehon kuuntelua ja harjoituksen tekemistä omista lähtökohdista käsin, omaa kehoa ja mieltä kunnioittaen. Haluan muistuttaa, että sisäinen kokemuksesi on liikkeen ulkonäköä olennaisempaa. Ohjaan sinua tietoiseen hengitykseen ja turvalliseen asanatyöskentelyyn. Pyrin luomaan tunneilleni turvallisen ja välittömän tunnelman, jossa jokainen voisi hellittää ja keskittyä omaan harjoitukseen. Haluan tarjota sinulle mahdollisuuden pitää huolta omasta hyvinvoinnistasi joogan avulla.

Flow-jooga on dynaaminen harjoitus, jossa kehon liikkeet yhdistyvät toisiinsa virtaavasti hengityksen johdattamana. Tunnin alussa teemme keskittymis- tai hengitysharjoituksen ja kehoa herätteleviä liikkeitä, joiden saattamana etenemme aurinkotervehdykseen ja muihin jooga-asanoihin. Jokainen tunti päättyy loppurentoutukseen. Harjoitus vahvistaa kehoa, kehittää voimaa ja liikkuvuutta sekä tasapainoa. Mieli keskittyy ja tietoisuus omasta kehosta vahvistuu. Joogan perusasanat tulevat tutuksi. Olet sitten ensikertalainen tai kokeneempi joogan harrastaja, olet tervetullut tunneilleni.

Yin-jooga on rauhallisesti etenevä harjoitus, jonka avulla rentoutetaan kehoa ja rauhoitetaan mieltä. Yin-joogassa sinulla on aikaa asettua itsesi äärelle, keskittyä hengitykseen ja kehon tuntemuksiin. Päästää irti arjen kiireistä ja turhasta suorittamisesta. Yin-jooga on hyvää vastapainoa muulle liikunnalle esimerkiksi kuntosaliharjoitukselle. Yinin pitkäkestoisilla (muutamasta minuutista useampaan minuttiin) asanoilla edistetään sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Yin-jooga sopii myös sinulle, joka kaipaat mielen rauhoittamista ja haluat vahvistaa tietoisen läsnäolon taitoa. Erinomainen harjoitus vähemmän notkeille.

Yin & Yang- jooga on tasapainoinen ja monipuolinen kokonaisuus lempeää tai dynaamista flowta yhdistettynä kehoa ja mieltä huoltavaan yin-joogaan. Voimme aloittaa tunnin rauhallisella yin-osuudella ja edetä dynaamiseen, kehoa lämmittävään flow- osuuteen tai toisinpäin, järjestys voi vaihdella. Sopii hyvin kaikille joogan harrastajille.

Seasonal Yin pohjautuu kiinalaiseen vuodenaikateoriaan, jossa ihminen nähdään osana luontoa. Jokaisella vuodenajalla on oma meridiaanipari (sisäelinpari), joiden hyvinvointia ja tasapainoa tuetaan erilaisilla yin-jooga-asennoilla.

Linkki tuntikalenteriin:

www.varaaheti.fi/joogastudiominnabergholm

Joogaan osallistuvan on hyvä huomioida, että joogaaminen tapahtuu aina omalla vastuulla ja osallistuja huolehtii itse omasta vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta.